Me

Tervetuloa! Kiva kun löysit sivuillemme.

Olen Jenny Karvola, Kotipalvelu Jennyn yrittäjä. Olen 40-vuotias uusperheen äiti Nivalasta. Perustin tämän yrityksen kesällä 2021. Olen alanvaihtaja, olen pitkään ollut töissä miesten alan töissä, myynnin maailmassa sekä olen ajanut taksia Raahessa. Koko elämäni ajan olen aina opiskellut työn ohessa. Minulla onkin monta tutkintoa jo suoritettuna ja opiskelen edelleen. Ajattelen, että elämä on pitkä oppimisen polku. Haluan aina oppia uutta. Olen aika intohimoinen ihminen.

Kotipalvelu Jennystä, no, olin pitkään pohtinut, mikä olisi sellainen työ, jossa asiakkaat kontaktoisivat meille päin ja saisin tehdä työtä, jolla on todella tarkoitusta. Pallottelin pitkään eri vaihtoehtoja ja, koska olen luontaisesti auttaja, päädyin kotipalveluyritykseen.

Suunnittelin yritystäni lähes puolitoista vuotta, ehkä pidempäänkin, en muista. Suunnitteluaikana irtisanouduin muista töistä, valmistelin liiketoimintasuunnitelmaa ja otin selvää lupa-asioista. Täydensin palveluvalikoimaa ja mietin, mitä palveluja haluamme tuottaa. Päätin, että valitsen palveluvalikoimaan kaiken, mitä osaan itse tehdä ja lähden tekemään sitä tai niitä töitä mikä vetää eniten. Tavoitteet asetin korkealle jo liiketoimintasuunnitelmassa, haluan kasvaa ja kasvattaa, sekä itseä, omaa osaamista ja työtä sen ympärillä.

Hain yritykselle luvat keväällä 2021 ja kesäkuussa kaikki oli valmista. Toiminta alkoi virallisesti 1.7.2021. Työllistin ensin itseni. Tein kaikkea mitä tilattiin, vein asiakkaita tansseihin, siivosin koteja, haravoin pihoja, kävin kauppa-asioilla ja hoidin lapsia äidin apuna. Pian oli selvää; toimintaa tulee laajentaa, syksyllä 2021 palkkasin ensimmäisen työntekijän. Piti hommata toimitilat, ostaa imureita ja taas laajentaa.

Sitten tuli saikkujen tuuraaja, lisää työntekijöitä ja uusi saikkujen tuuraaja. Aina heilläkin täyttyi kalenteri, hupsua. Mietin usein iltaisin, kuinka kiitollinen saan olla!!! Teemme laadukasta kiireetöntä kotipalvelua, saamme valtavan paljon hyvää palautetta ja olemme siinä pisteessä, että tässä tämä on; Kotipalvelu Jenny, tuotamme näitä kaikkia palveluja, koska näitä kysytään tasaisesti kaikkia. Emme jätä mitään pois. Laajennamme toimialuetta. Palkkaamme lisää henkilökuntaa ja tuotamme, jopa yhdeksän paikkakunnan alueella palvelujamme.

Tänään, olen saanut ympärilleni upean, ihanan, rikkaan ja rakkaan työyhteisön. Olemme työpaikka, jossa viihdytään. Ajatellaan positiivisesti ja tehdään mahdottomasta mahdollista. Vastataan asiakkaiden tarpeisiin ja autetaan heitä arjessa selviytymisessä. Elämä on usein aika vaikeaa ja raskasta, pyrimme tekemään siitä helpompaa ja kevyempää. 

Olen saanut toimistotöitä kanssani hoitamaan ihania työkavereita, ihmisiä joihin voin luottaa. Hommat hoidetaan ja yhdessä itketään asiakkaiden ilot ja surut, läheisten tai asiakkaiden kuolemat ja lasten syntymät. Kuinka rikas olenkaan, en taloudellisesti vaan henkisesti! Kotipalvelu Jenny. Yritykseni nimeksi tuli sitten Kotipalvelu Jenny, koska tuotamme kotipalvelua, joka sanana kattaa kaiken ja Jenny- koska se on kaunis nimi.

Jenny Maria, mummoni nimi ja minun nimeni. Olen aina auttanut läheisiäni. Olen luontainen auttaja ja tässä tarinassani kerron tämän yritystarinan myötä, miksi me olemme me. 

Kuvassa olen minä ja koirani Maisa. Olen allerginen koirille. Maisalle en ole, Maisa on coton de tulear-rotuinen koira, ns allergiavapaa. Nyt meillä on jo toinenkin koira, Ninni, ihania elämiä, aina iloisia. Koirien kanssa käyn hoivakodeissa ilahduttamassa vanhuksia, useammalla vanhuksella on ollut omassa kotonaan lemmikki, sen huomaa kuinka koira tuo iloa ihmisille.

Lapseni ovat jo isoja, puolet jo aikuisiakin ja minulla on aikaa keskittyä yrityksen kehittämiseen ja laajentamiseen. Olen löytänyt meille ihania työntekijöitä. Olemme rakentaneet toimintaamme myös henkilökunnan osaamisen ympärille. On ollut ilo huomata, kuinka yllättävissä tilanteissa eri osaamisesta on ollut hyötyä asiakkaillemme. Koemme usein voittajafiiliksiä töissä. Meillä on töissä mm avustajia, lähihoitajia, laitoshuoltajia, kotiäitejä ja putkimies, kaikesta kokemuksesta on vain hyötyä tässä työssä. Ehkä eniten kuitenkin elämänkokemuksesta ja asenteesta. Asenne ratkaisee, aina. 

Uskallamme tarttua isoihinkin haasteisiin ja ottaa isoja urakkatöitä vastaan unohtamatta niitä ihan pieniäkin, vaikka vain apteekkiasioiden hoitamista, tai lyhyttä, puolen tunnin kävelylenkkiä hoivakodissa asuvan muistisairaan vanhuksen kanssa. Olemme huomanneet että selviää mistä vain, kun on rohkeutta, oikeanlainen asenne, hyvät työvälineet ja esimiehen tuki. 

Mitä seuraavaksi kehitetään, aina haaveilen omasta taksista, sehän olisi tietysti Jennyn taksi. Kotisairaanhoitoa meiltä paljon kysytään, sitä hanketta edistämme nyt. Osa henkilökunnasta jo taksikurssille haaveilee. On valtava ilo, että työpäivä voi olla vaihteleva ja jokainen päivä on erilainen. Nautinto.

Kiitos kun luit tämän tarinani, toivon, että kun kohtaamme hymyilemme toisillemme. Toivon, kun tuotamme sinulle tai läheisellesi palvelua, olisit loppuun asti tyytyväinen ja kiitollinen, sillä se on meille kunnia-asia!

Kultaisella sydämellä ja lämpimällä läsnäololla  -Jenny-